06.11.2014

VERS! Het Vege Lijf

06.11.2014

Het menselijk lichaam is traditioneel het belangrijkste onderwerp van de beeldhouwer geweest. De onderwerpen die 3-dimensionaal uit te drukken zijn, zijn natuurlijk beperkt. De schilderkunst kan zich bijvoorbeeld ook toeleggen op landschappen en stillevens. Maar natuurlijk zien we ook daar voortdurend belangstelling voor het menselijk lichaam.

Door de opkomst van modernere kunstuitingen komt het gebruik van het menselijk lichaam in een heel ander, nieuw perspectief te staan. In de performancekunst bijvoorbeeld wordt het menselijk lichaam dé overbrenger van informatie en handelingen. Door de mogelijkheden die de videofilm biedt ontstaat er een nieuw beeld van het menselijk lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de video “Bouncing balls” van Bruce Nauman, waarbij het slow motion effect een heel andere kijk geeft op het lichaam.

In deze tentoonstelling geven kunstenaars die afgelopen jaar zijn afgestudeerd een hedendaagse visie op het gebruik van het menselijk lichaam in de 2-dimensionale beeldende kunst.

Janneke van der Aa nodigt uit:

Joanneke JouwsmaJanina FryeMaartje WullschlegerCarlijn VoorneveldGitta SchravenLinda KokkeZoë d’Hondt

Lees hier het artikel dat Ugenda schreef naar aanleiding van VERS! Het Vege Lijf.

Het Vege Lijf
Het Vege Lijf
Het Vege Lijf
Het Vege Lijf
Het Vege Lijf
Het Vege Lijf