21.11.2018

Muur voor Talent Jelle Slof

21.11.2018

Het kunstwerk dat Jelle Slof (1990) maakt voor het project ‘Muur voor Talent’, is voltooid.

Muur voor Talent is een project van Stichting COEN en wordt mede mogelijk gemaakt door Derde Wal, gemeente Nijmegen en Pro-Rail. De grijze muur bovenop de tunnel aan de westkant van de Tunnelweg in Nijmegen kan volgens hen een opknapbeurt gebruiken. Daarnaast zien ze dat de plekken waar jonge kunstenaars hun werk kunnen presenteren aan het afnemen zijn. Met dit project willen ze jonge talentvolle kunstenaars de kans geven zich te presenteren en aan hun portfolio te bouwen en bewoners uit de omliggende wijken kennis laten maken met kunst in de openbare ruimte. Het project zal minimaal drie jaar gaan lopen en elk jaar wordt er een nieuwe jonge talentvolle kunstenaar gezocht die de opdracht gaat uitvoeren.

Dit jaar is Jelle Slof de genodigde kunstenaar. Jelle maakte een ''paint by number'' afbeelding op de muur van de tunnel.

Voor de inkleuring van het project organiseerde Jelle een kleurplaat-wedstijd. Zo'n kleine 50 geïntresseerden uit de leeftijdscategorie 7 t/m 70 namen deel aan de wedstijd en probeerden met een zo orgineel mogelijk kleurenpallet een verrassende inkleuring te maken.

21 november jongstleden werd in het bijzijn van wethouder Noël Vergunst de winnaar bekendgemaakt. 

Iris Rossen (8j) is de winnaar en in februari 2019 is de muur ingekleurd op basis van haar tekening.

Jelle is beeldend kunstenaar en rondde in 2016 zijn Bachelor Fine Art af aan ArtEZ, de Hogeschool voor de Kunsten. Jelle werkt als postbode en kunstenaar en is aankomend docent.

Jelle werkt naar de waarneming onder invloed van regels als: tijdsdruk, massaproductie, en verandering van formaat. Al deze factoren spelen een belangrijke rol binnen hoe wij het ambacht tegenwoordig zien en wanneer wij denken een "ambachtelijk" gemaakt werk te zien.

Meer info: www.jelleslof.nl.

Jelle Slof
Jelle Slof
Jelle Slof
Jelle Slof