Expo

Muur voor Talent

Jelle Slof

datum
11 oktober 2018
categorie
Expo
share story
Info

Jelle Slof maakt nieuw kunstwerk voor muur Tunnelweg .

Jelle Slof neemt het stokje over van Tezz Kamoen en is de volgende kunstenaar die een kunstwerk voor van de Tunnelweg gaat maken.

Voor dit project wordt elke jaar een nieuwe jonge talentvolle kunstenaar gevraagd een kunstwerk te maken. Dit jaar is Jelle Slof (1990) gevraagd een werk te ontwikkelen. Jelle is beeldend kunstenaar en ronde in 2016 zijn Bachelor Fine Art af aan ArtEZ, de Hogeschool voor de Kunsten. Zijn werk kenmerkt zich door het schilderen vanuit de waarneming.

Zijn inspiratie haalt Jelle uit reclamefolders, toiletartikelen en andere onconventionele voorwerpen.

Het project is een project van Stichting COEN en Derde Wal en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen en Pro-rail. De grijze muur bovenop de tunnel aan de westkant van de Tunnelweg in Nijmegen kan volgens hen een opknapbeurt gebruiken. Daarnaast zien ze dat de plekken waar jonge kunstenaars hun werk kunnen presenteren aan het afnemen zijn. Met dit project willen ze jonge talentvolle kunstenaars de kans geven zich te presenteren en aan hun portfolio te bouwen en bewoners uit de omliggende wijken kennis laten maken met kunst in de openbare ruimte. Het project zal minimaal drie jaar gaan lopen en elk jaar wordt er een nieuwe jonge talentvolle kunstenaar gezocht die de opdracht gaat uitvoeren.  

 

 

 

 

 

 

 

Bio