Expo

Koen van Zwol, 
Bart van Dommelen, Jakob van Klinken, Jonne de Groot en Pauline Jonker

Young Art Weekend

datum
1 t/m 3 november
categorie
Expo
share story
Info

Young Art Weekend – Een ode aan de nieuwe kunstenaar What’s new? Elk jaar studeren er honderden nieuwe kunstenaars af aan de kunstacademies die Nederland rijk is. Elke academie heeft zijn eigen identiteit en zo zijn er elk jaar weer nieuwe tendensen te vinden. Zoals gebruikelijk bezoeken veel kunstprofessionals de afstudeertentoonstellingen om op zoek te gaan naar jong talent en onderscheidende nieuwe kunstwerken. In het verleden werd elk jaar bij Destilaat van Extrapool (Nijmegen) en Nieuwe Oogst van Galerie Bart (Nijmegen) al werk getoond van pas afgestudeerden. Vanaf dit jaar slaan echter zes kunstinstellingen uit Nijmegen de handen ineen om een collectief en onderscheidend festival neer te zetten voor de nieuwe kunstenaar; Young Art Weekend.binnenkort meer info

Selectie Derde Wal.

Koen van Zwol onderzoekt de manier waarin we met voedsel omgaan. Zijn keramische objecten staan symbool voor een aandachtige manier van consumeren. Efficiëntie en gemak zijn hierbij niet aan de orde.

Bart van Dommelen experimenteert met het 3D printen van glas. Een door hem ontwikkelde techniek waarin de vorm van het glas lijkt de groeien in de de door de computer aangestuurde tekening.

Jakob van Klinken stelt situaties op die oproepen tot interactie. Vanuit een caravan vol kussens en prints onderzoekt hij de economie van verlangens. In ruil hiervoor krijgt Jakob een plekje in jouw geheugen.

De installatie van Jonne de Groot is ontstaan uit een noodzakelijke verandering van onbewuste behoeften. De installatie is opgebouwd uit verschillende lijnen die binnen het geheel de letterlijkheid van het gegeven verliezen.

Pauline Jonker noemt zichzelf de stiekeme manipulator die combineert en creëert zonder zelf een verhaal toe te voegen. Tussen de dingen die elkaar in het gewone leven niet tegen komen is zij de koppelaar.

Bio