Performance

Willem de Haan, Isolde Venrooy & Rosalie van Oorschot

Nijmeegse Kunstnacht 2018

datum
22 september 2018
categorie
Performance
share story
Info

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht 2018 presenteert Derde Wal verschillende soorten werk om naar te kijken of om aan deel te nemen!

Derde Wal: British Bike Lane - Willem de Haan

Het werk van Willem de Haan is een eerbetoon aan de grappige en absurde dagelijkse situaties. Zijn eigen leven is zijn inspiratie. Waardering en humor gaan daarbij samen.

Dagelijks zijn er overal absurde situaties. Je kunt daarover een grap maken, maar een grap vraagt om reflectie. Je moet de grap snappen. Willems huidige werk is eerder vervreemdend en ontregelend. Het is meer dan een grapje: een serieus en kritisch gegeven benadert hij vanuit een cartooneske, sculpturale, interactieve en soms lachwekkende positie.

 

Derde Wal & Singular Art: WALK, DON’T WALK, WALK, DON’T WALKIsolde Venrooy

Isolde Venrooy is beeldend kunstenaar en maakt schilderijen, installaties ... en wandelingen. Isolde wandelt om interactie tot stand te brengen tussen haar beeldende werk, het menselijk lichaam en de omgeving. Kijkgereedschappenzoals spiegels en tekstkaartjes vormen hierbij een belangrijk onderdeel.

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht kunt u deelnemen aan een tweetal wandelingen, die zullen starten bij Singular Art aan Waalkade 72. Om 20.30 uur en om 22.00 uur neemt Isolde Venrooy u mee op pad.
 

Isolde Venrooy studeerdeonder meer aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg (1998, cum laude) en aan de Design Academy in Eindhoven (2003, cum laude). Vanaf 2011 werkt Isolde aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

 

Derde Wal: Carla&Friends - Rosalie van Oorschot

Als jonge kunstenaar is het belangrijk om mobiel en flexibel te zijn. Ateliers zijn vaak tijdelijk, net als exposities en projecten. Uit deze dagelijkse logistiek is het project Carla&Friends ontstaan. Tijdens dit project zie je het werk van jonge kunstenaars in de achterbak van de auto, gecureerd door Rosalie van Oorschot. Zo is het mogelijk om beeldend werk overal en onafhankelijk te presenteren. Je ziet kwalitatief werk, maar op een laagdrempelige en ludieke manier!

Bio

www.willemdehaan.com

www.isoldevenrooy.com

www.rosalievanoorschot.com
 

Kijk voor het volledige programma van de Nijmeegse Kunstnacht hier